Suroviny:

750 g hovězího masa ( kližka, nebo jiné maso vhodné na dušení)

2-3 lžíce marinády MEXICO

1 velká cibule, nakrájená

hovězí vývar z kostky

pyré z rajských jablíček nebo konzerva loupaných rajčat

1 lžička mletého chilli koření

1 lžička sladké papriky

černý pepř mletý

červené fazole uvařené, nebo z konzervy

1 lžička cukru

sůl

Příprava:

Nakrájené maso na kostky potřeme marinádou Mexico a necháme minimálně 30 minut marinovat. Na cibulce osmahneme maso až zhnědne, podlijeme vývarem, přidáme pyré z rajských jablek, cukr, chilli, sladkou papriku, pepř a sůl. Spolu podusíme do změknutí masa za podlévání vývarem. Zvlášť si v hrnci uvaříme předem namočené fazole, nebo použijeme konzervované fazole a přidáme je k již podušenému masu. Společně vše 5 - 10 minut podusíme, případně ještě dochutíme. Vhodnou přílohou jsou placky nebo chléb.