Pro 4 osoby
Doba přípravy: do 20 minut

Soubor ke stažení (formát *.PDF) - 984 kB

Suroviny:
400 - 600 g mražených loupaných krevet (předvařených)
50 g tekuté marinády Čína nebo Česneková
4 porce předvařené rýže
50 - 100 g másla
400 g - čerstvá zeleninová obloha

Příprava:

Před samotnou přípravou pokrmu bychom měli začít vařit rýži, která je ideální přílohou pro tento pokrm. Je vhodné použít rýži ze sáčků. Krevety omyjeme ve vlažné vodě a následně vyloupeme střed těla.
Vyloupané krevety marinujeme ve směsi tekuté marinády Čína nebo Česneková. Marináda Čína je jemně pikantní s kari kořením na drůbeží a vepřové maso. Doporučuje se použít 50–100 gramů marinády na jeden kilogram krevet.

Před použitím nemusíme marinádu protřepat, neboť je vyrobena z oleje, který zabraňuje usazování. Nejlépe je krevety vložit do talíře nebo misky a s marinádou promíchat. Marinované krevety je ideální nechat odstát mimo chladničku po dobu alespoň 30 minut.
Lze použít také česnekovou variantu, která má výraznější vůni a příchuť bazalky. Ideálně se hodí na vepřové, drůbeží, jehněčí maso nebo plody moře.

Do rozehřáté pánve vložíme mražené nebo chlazené marinované krevety, které tepelně upravujeme do úplného změknutí. Ke konci tepelné přípravy krevet přidáváme 50–100 gramů másla a necháme rozpustit na pánvi. Restujeme po dobu maximálně 10 minut, aby se krevety příliš nevysušily. V průběhu opékání můžeme přidat ještě trochu marinády. Podáváme společně s rýží a vybranou zeleninou.