Suroviny:

800 g jehněčího masa bez kosti (popř.kuře, králík)

1/4 lžičky chilli

1 lžička soli

2 stroužky česneku

200 g bílého hustého jogurtu

1/2 lžičky mletého zázvoru

1/2 lžičky mletého černého pepře

1/2 lžičky kurkumy

1 lžička mletého koriandru

1 lžička sladké sójové omáčky

nať koriandru nebo petrželka

1/2 lžičky garam masala

1 lžíce strouhaného kokosu

Příprava:

Maso nakrájíme na kostky asi 3 cm velké, uložíme do misky, osolíme, přidáme chilli. Smícháme drcený česnek s jogurtem a zázvorem, přelijeme maso a překryjeme fólií. Takto připravené maso necháme při pokojové teplotě asi 1 hodinu uležet. Rozehřejeme olej, krátce opečeme pepř, kurkumu a koriandr, přidáme maso s marinádou a za stálého míchání přivedeme k varu. Přikryjeme a pomalu asi 1 hodinu dusíme. Pak posypeme sekanou petrželí (nebo natí koriandru), garam masalou, přidáme asi 1 dl vody a ještě asi 1/4 hodiny dusíme, až je maso měkké a má málo tekutiny. Podáváme posypané strouhaným kokosem a s vařenou rýží, ochucenou kurkumou.