Suroviny:
1 kuře
80 g slaniny
2 cibule
10 bobulek jalovce
2 lžíce másla
sůl, mletý pepř
6 bobulek pepře
4 nová koření
1/2 lžičky tymiánu
2 bobkové listy
citron. kůra
1 dl bílého vína
(1 lžíce másla a mouky).

Příprava:
Kuře protkneme na prsou a stehnech klínky slaniny, osolíme, opepříme. Dovnitř vložíme plátky z 1 cibule a 4 jalovčinky. Na pekáčku rozpálíme asi 30 g slaniny a máslo, kuře zde opečeme. Přidáme plátky z druhé cibule, pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, zbylé jalovčinky, citrónovou kůru a vše podlijeme bílým vínem.

Kuře poklademe plátky slaniny a pečeme zprvu přikryté. Během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké kuře odkryjeme a necháme zčervenat.

Ze šťávy vyjmeme celá koření a můžeme zahustit kuličkou z másla a mouky. Povaříme a podáváme s opečenými bramborami.