Poděkování Mateřské a základní školy Vlčnov

Progast
Dukelské nám. 30/6
693 01 Hustopeče


Vlčnov 29. 5. 2014

Poděkování:

Dovolte, abych poděkovala Vaší firmě za umožnění „kuchařské šou“ v naší školní jídelně dne 27. května 2014. Tato byla uspořádána k příležitosti Dětského dne dětí MŠ a žáků ZŠ Vlčnov. Prezentaci vedl výborně kuchař Roman Ťulpa, který připravil nejen skvělé menu, ale i zdařile prezentoval čokoládovou fontánu. Spokojené komentáře našich žáků a přání častější návštěvy, jsou tím důkazem. Těšíme se na další spolupráci.

S pozdravem

Mgr. Petra Mlýnková
ředitelka příspěvkové organizace

Poděkování ze školy GYMSPGS Znojmo

Dobrý den paní inženýrko,

chci poděkovat, alespoň touto formou za velmi milý , vstřícný přístup
panu Romanu Ťulpovi ale i Vám, za umožnění podmínek, které vyvíjel
při naši slavnostní akci-otevření kuchyně.

Tomuto dni jsme i přizpůsobili jídelní lístek. Fontána byla
nenahraditelná. Ocenili ji nejen významní hosté , tak i studenti.Už nyní
se ptají, kdy zase bude.

Více je nahlédnutí na stránky naši školy GYMSPGS Znojmo. Tam také
uvidíte skvělého kuchaře.

Krásné dny a mnoho dalších akcí /snad i u nás/, přeje Ludmila
Střihavková ŠJ Alšova 16 Znojmo

Časopis Apetit 8/2010 - Test marinád

,,Vymazlená,“ přesně toto pojmenování si můžeme přečíst na adresu naší marinády, pokud si přečteme srpnové vydání časopisu Apetit. V příloze Apetit koktejl test, kde podle slov vydavatelů ,,redaktorky hledají ty nejlepší výrobky,“ se tento měsíc zaměřili právě na marinády. Z mnoha testovaných vybrali dvanáctku nejlepších marinád na maso i na zeleninu od různých výrobců, různých druhů i různých cen. Ale pouze jedna z nich se může pyšnit nálepkou ,,náš typ,“ kterou redaktorky udělily právě naší marinádě New York. Nešetří ale chválou ani na jiné příchutě marinád, které naše firma nabízí, cituji: ,, Ať už si koupíte New York, bylinkovou, pepřovou (Pfefferico), nebo jakoukoliv jinou, budete nadšeni. Při její výrobě se někdo opravdu snažil. Vystačí až na tři kila masa, je bez jakékoli chemie a má nápad!“ Mezi další příchutě marinád od firmy Progast, které nebyly v článku zahrnuty patří ještě česneková, Čína, Texas, Barbecue, pivní, brusinková nebo například Gyros.

Časopis Apetit 8/2010 - Test marinád

Časopis MASO 2/2010 - POTRAVINÁŘSKÝ VELETRH SALIMA 2010

Pestrý sortiment kořenících přípravků a marinád měla na své expozici firma Progast spol. s.r.o. Hustopeče. Tekuté marinády z výrobního programu této firmy neobsahují chemické přísady včetně barviv a konzervantů a vycházejí tak vstříc dnešním trendům zdravé výživy. Mezi novinkami pro masný průmysl představila společnost Progast přípravky založené na přírodní bázi pro prodloužení trvanlivosti polotovarů pro masný průmysl.

časopis maso 1/2006 - Grilovat? ...jak jinak!

Již od svého vzniku společnost PROGAST, která vznikla před 15 lety jako dodavatel přísad výlučně k výrobě masných výrobků a konzerv, hledala nové alternativy činnosti. Na základě zkušeností nejen ze západní Evropy bylo zřejmé, že i v nově se transformujících krajinách dojde postupně ke změně konzumních zvyklostí obyvatel. Je to výsledek různých propagačních akcí typu "zdravé potraviny a výživa", změn životního stylu, pronikání konzumní kultury, generačních a profesních změn ve skladbě obyvatelstva, dochází k diferenciaci kupní síly konzumentů atd.

strana 1, strana 2, strana 3

časopis MASO 4/2005 - Moderní trendy výroby masných výrobků a polotovarů

Poznat svoje zákazníky, umožnit jim, aby sami poznali svého dodavatele, především však jim předat poznatky o tom novém, co je ve světě masné technologie vytvořeno a co bude zákazníkům nabídnuto, to se stalo posláním semináře, ktetý svým partnerům uchystala česká firma PROGAST s. r. o. se sídlem v Hustopečích u Brna

strana 1, strana 2, strana 3

časopis maso 1/2005 - Zvýšení údržnosti potravin - přiměřená ochrana

Již od nepaměti lidstvo usiluje o co nejdokonalejší ochranu potravin. Vždy využívalo všech známých, zkušenostmi ověřených postupů k prodloužení jejich trvanlivosti. Za pomoci fyzikálních metod se prodlužovala údržnost poživatin, tyto se uchovávaly na dobu nedostatku. S postupujícím časem, se získáváním nových poznatků, docházelo i ke zkvalitnění a zefektivnění ochrany potravin, zláště masa.

strana 1, strana 2

časopis maso 3/2004 - Moderní technologie - tradiční a nové chutě

Již 15. rokem je firma PROGAST, s. r. o. dodavatelem a skutečným partnerem velko- i malovýrobců masných výrobků a konzerv, výrobců polotovarů, hotových jídel, gastronomických podniků a zařízení. Firma původně sídlila v Bratislavě, v roce 1993 po vzniku samostatné České republiky založili společníci sesterskou společnost v Hustopečích u Brna. Zde firma sídlí a působí doposud. Postupných rozvojem se firma přeměnila z pouhého dovozce na výrobce kvalitních druhů koření, kořenicích směsí a potravinářských přísad.

strana 1, strana 2