BESSASTART
- startovací kultura ušlechtilých mikroorganismů;
- zabezpečuje rychlý a usměrněný proces výroby tepelně neopracovaných masných výrobků;
- ve spojení s jinými přípravky zabezpečuje zvýšení hospodárnosti, které spočívá ve zkrácení zracího procesu a zvýšení obrátkovosti klimatizačního zařízení;
- vhodná pro výrobu krájitelných (trvanlivých) i natíratelných (métských) masných výrobků;
- výsledné pH výrobku 5,2 odpovídá přitom hodnotě klasicky zrajících výrobků, čímž je dosažena přirozená chuť bez kyselosti;
Dávkování: dle technologické praxe.

PRO STARTERS 21
- PRO STARTERS 21 je sublimačně sušená startovací kultura vyrobená ze směsi mikrokoků a bakterií mléčného kvašení;
- PRO STARTERS 21 se doporučuje pro všechny druhy fermentovaných salámů;
- především se doporučuje pro všechny zrající salámy, které vyžadují regulovaný průběh fermentace;

Působení:
PRO STARTERS 21 je charakteristická silným dvojím efektem míchané kultury:
o Regulované okyselení díky specifickým vlastnostem bakterií mléčného kvašení.
o Enzymatické působení mikrokoků zabraňuje nepříznivému působení peroxidů, snižuje zbytkové hladiny dusičnanů a dusitanů a zdůrazňuje barvu a typickou chuť.

Použití:
PRO STARTERS 21 se musí přidávat do surovin v prvních fázích procesu. Existují dva způsoby aplikace:
o Vsypat obsah sáčku přímo na surovinu do míchacího – mělnícího zařízení.
o Rozpustit výrobek mícháním ve 100 ml studené vody, přidat nejpozději do 4 hodin, od hydratace (jinak hrozí ztráta účinku kultury).
- celý obsah sáčku použijte systematicky a okamžitě v souladu s požadovaným použitím;
- startovací kulturu PRO STARTERS 21 kombinujeme s přídavkem dextrózy a sacharózy;

Balení:
- startovací kultura je balena v sáčcích, připravena k použití;

Doporučujeme kombinovat startovací kultury s řadou koření pro výrobu trvanlivých zrajících salámů, a to Poličan D, Herkules D, Paprikáš D, Lovecký salám D. Touto kombinací výrobce dosáhne velmi dobrého zracího efektu již za 19 – 21 dní.

Zpět