1. Směsi koření a technologických přípravků
  2. Technologické přípravky včetně směsí koření s převažující technologií
  3. Ochucovadla a látky na přibarvení
  4. Dekorační koření
  5. Speciální koření do měkkých salámů a drobných masných výrobků
  6. Speciální koření do vařených masných výrobků
  7. Speciální koření do pečených masných výrobků a mletých mas
  8. Speciální koření do grilovacích klobás
  9. Speciální koření do tepelně neopracovaných trvanlivých masných výrobků a výrobků typu métský a čajový salám
  10. Kulinářské směsi koření

1. Směsi koření a technologických přípravků

MMP EXTRAWURST 4FR
- kombi směs obsahující směs koření různých chuťových variací a kutrovací přípravek Meistermix P;
- svým složením je směs vhodná k výrobě všech druhů jemných nářezových salámů, nářezů, k přípravě spojek pro další výrobky;
- směs se přidává na úvod kutrování, jak je běžné při použití kutrovacích přípravků;
- vzhledem k výborné vaznosti je možné použít směs při výrobě chuťově výborných a současně ekonomicky zajímavých výrobků;
- dávkování: 10 g/1 kg díla;

MMP FLEISCHKÄSE PIKANT KOMBI
- kombi směs obsahující směs koření a kutrovací přípravek Meistermix P;
- použití - nářezové jemné salámy včetně drůbežích, koření do základní spojky pro vložkové výrobky, jemné sekané včetně drůbežích, koňský játrový sýr, nářezy a sekané s použitím jater;
- podobně jako u kutrovacího přípravku používáme tuto směs na úvod - včetně obdobných dalších výhod (vysoká vaznost, výborná chuť, vybarvení, stabilita barvy, trvanlivost, možnost ekonomických receptur);
- dávkování: 10 g/1 kg díla;

MMP FRANKFURTSKÉ PÁRKY KOMBI
- kombi směs obsahující směs koření a kutrovací přípravek Meistermix P;
- použití - frankfurtské párky včetně drůbežích (výhody použití jako v předešlém případě), vídeňské párky, jemný a točený salám;
- dávkování: 10 g/1 kg díla;

MMP PARISER KOMBI
- použití - nářezové salámy typu pařížský salám se špekovou vložkou, drůbeží pařížský salám, přesnídávkový lunchmeat do obalu i plechovky;
- směs vyniká výbornou vazností vody a tuku;
- dávkování: 10 g/1 kg díla;

MMPF WIENER SPECIAL KOMBI
- kombi směs obsahující směs koření, účinný fosfát a kyselinu askorbovou;
- použití - polotrvanlivé vařené salámy a klobásy, salámy typu tyrolský salám, krakovský salám;
- dávkování: 8 g/1 kg díla;

Na začátek stránky

2. Technologické přípravky včetně směsí koření s převažující technologií

WURSTQUICK
- tekutý kutrovací přípravek na bázi fosfátu s obsahem urychlovače a stabilizátoru vybarvení;
- dávkování: do 6 g/1 kg díla;

PÖKELFIT P DUO
- chuťově neutrální tekutý přípravek pro výrobu dušené šunky v umělém střevu, vařené šunky v plechu a v jiných obalech, výrobu různých druhů speciálních masných výrobků a uzeného masa, kde umožňuje přidání 15 – 20 % i více vody při současném zlepšení užitkových vlastností výrobku projevujících se ve stabilizaci barvy, prodloužení trvanlivosti, získání šťavnatosti, zlepšení chuti a vůně výrobků;
- umožňuje výrobu nových druhů masných výrobků s použitím tzv. dekoračních koření;
- přidaná voda ve výrobcích zůstává pevně vázána;
- jednoduchá manipulace a dávkování, mimořádný výsledek, dávkuje se na přidanou vodu a led;
- je možné použít i jako přípravek k nastřikování;
- dávkování: do 50 g/1 kg přidané vody a ledu (vakuum), do 60 g/1 kg přidané vody a ledu (bez vakua);

PÖKELFIT P MAXI
- kompletní přípravek sloužící k výrobě tzv. Pizza šunek (až 90 % přídavku k hmotnosti masa);
- voda zůstává i po tepelném opracování pevně vázána;
- dávkování: 100 g/1 l láku;
Balení : 2 kg v PE sáčku nebo velkospotřebitelské balení.

OPTIMIX
- emulgátor pro vařené masné výrobky, zabraňuje uvolnění tuku, vařené výrobky jsou výborně natíratelné bez vytaveného tuku;
- zlepšuje výtěžnosti, má podstatný vliv i na údržnost masných výrobků;
- vzniká dokonalá emulze mezi jednotlivými složkami vařených výrobků, která se projevuje ve zlepšení konzistence a prodloužení trvanlivosti;
- při použití nepropustných obalů ve spojení s technologickými přípravky vykazují vařené výrobky při chladírenských teplotách trvanlivost až jeden měsíc (i více);
- dávkování: do 5 g/1 kg díla v kutru nebo v míchačce;

FARBFEST
- směs kyseliny askorbové a cukernatých látek zabezpečuje rychlé a bezpečné vybarvení různých druhů a skupin masných výrobků, a to i při použití nepředsolené suroviny;
- umožňuje solení jen dusitanovou směsí, čímž je garantován obsah dusičnanů a dusitanů ve výrobcích;
- dochází k bezpečnému vybarvení i případných vzduchových dutin, barva je stabilizována i na delší dobu;
- dávkování: 1 - 2 g/1 kg díla v kutru nebo míchačce;

FRISCHIN SOFT
- tekutý přípravek na zpracování čerstvých vepřových kůží a urychlení procesu vaření, snížení ztrát při vaření vepřových hlav a jiných mas, zlepšení loupatelnosti vařených hovězích a vepřových jazyků;
- dávkování: 5 kg/100 l vody a 100 kg zpracovaných vepřových kůží, resp. 1 kg/250 l vody při vaření vepřových hlav a jiného masa, resp. 1 kg/50 l vody při vaření jazyků a mulců;

Na začátek stránky

3. Ochucovadla a látky na přibarvení

SMOOX
- práškový dýmový preparát umožňující bezztrátovou výrobu měkkých masových výrobků, případně šunky při dosažení aroma po uzení;
- dávkování: 1 - 2 g/1 kg díla v kutru nebo míchačce;

PAPRIN - tekutá papriková esence se zvlášť silnou barvitelností;
- je rozpustná ve vodě i tuku, je ji možné používat při výrobě všech sortimentních skupin masných výrobků, kterým kromě chuti dodává zvlášť výraznou barvu;
- kromě barvitelnosti je důležitá lehká manipulovatelnost, přesné dávkování, praktická sterilnost; 1 kg PAPRINU nahrazuje 6 – 8 kg práškové papriky;
- dávkování: do 1 g/1 kg díla v kutru, případně podle požadované barvy a chuti;

KNOBLAN
- tekutý výtažek česneku zaručuje jednoduché a přesné dávkování, stabilní chuť, je prakticky sterilní, čímž je omezováno riziko výroby nekvalitních výrobků (důležité obzvlášť u tepelně neopracovaných výrobků);
- výrobek je vysoce koncentrovaný - 1 čajová lžička nahrazuje 1 hlavičku česneku;
- dávkování: do 1 g/1 kg díla běžně, avšak i podle chuti;

ZWIEBLAN
- tekutý koncentrát čerstvé cibule - vhodný při výrobě různých druhů vařených masných výrobků a paštik i v konzervě, kde při stabilizování chuti snižuje riziko zkysnutí výrobků;
- jednoduché dávkování, stabilní chuť, lehká manipulace, stabilnost; 1 kg ZWIEBLANU nahradí 20 - 25 kg čerstvé cibule;
- dávkování: 1 g/1 kg díla , avšak i podle chuti;

AROMA VEPŘOVÉHO MASA - HOVĚZÍHO MASA
- nahrazuje chuť po mase, používají se v případě výrobků s vyšším podílem přidané vody a tuku, při extrémnějších druzích receptur;
- dávkování: 0,5 - 1 g/1 kg díla;

PAPRIKOVÁ ESENCE
- přípravek k dochucování masných výrobků;
- dávkování: dle chuti;

Na začátek stránky

4. Dekorační koření

FRÜHLINGSKRÄUTER - JARNÍ BYLINKY
- dekorační značně aromatické a kulinářské koření;
- dávkování: podle chuti, do 25 g/1 kg masa při přípravě specialit;

KNOBLAUCH PFEFFER
- dekorační a kulinářské koření s kapslovitou solí a s výraznou chutí po různých druzích koření pepře (česneku);
- dávkování: podle chuti, do 30 g/1 kg masa při úpravě specialit;

PFEFFERMIX
- zvlášť pikantní dekorační kořeninová směs rustikálního koření
- dávkování: podle chuti, do 50 g/1 kg masa při výrobě specialit

ZWIEBEL - PFEFFER
- dekorační a kulinářská směs koření s příchutí cibule;
- dávkování: podle chuti, do 40 g/1 kg masa při výrobě specialit;

RUSTIMIX
- dekorační pikantní kořeninová směs rustikálního původu;
- dávkování: podle chuti, do 50 g/1 kg masa při výrobě specialit;

PEPPMIX
- kořeněná dekorační a kulinářská směs - zvlášť pikantní s chutí po různých druzích koření a papriky;
- dávkování: podle chuti, do 35 g/1 kg masa při výrobě specialit;

GYROMIX
- dekorační směs koření a soli pro výrobu specialit Gyros;
- dávkování: podle chuti, do 25 g/1 kg masa při výrobě specialit;

TIAMO
- dekorační a kulinářská směs zeleno-červené barvy;
- používá se k dekorování hovězího a vepřového masa;
- dávkování: podle chuti, do 40 g/1 kg masa při výrobě specialit;

ANDALUSIA
- jemná dekorační a kulinářská směs výrazně červené barvy s převahou papriky;
- dávkování: podle chuti, do 30 g/1 kg výrobku při výrobě specialit;

BRAT- GRILL- STEAK DEKOR
- směs různých druhů koření a soli určená k přípravě a tepelné úpravě plátkových mas různých druhů na grilu nebo pánvi;
- dávkování: podle chuti;

Na začátek stránky

5. Speciální koření do měkkých salámů a drobných masných výrobků

VIENNA SA
- směs pro výrobu jemných salámů, různých párků, popřípadě jiných výrobků, do kterých se může použít jako základní koření;
- dávkování: do 4 - 5 g/1 kg díla;

AKTIV AUFSCHNITT
- směs na výrobu nářezových salámů různých druhů, koření do základní spojky;
- dávkování: do 4 - 5 g/1 kg díla;

WIENER ROT
- zvlášť chuťově zajímavá směs k výrobě vídeňských párků s barvou dočervena;
- dávkování: do 4 - 5 g/1 kg díla;

Na začátek stránky

6. Speciální koření do vařených masných výrobků

ZWIEBLING COMPOUND
- směs koření a technologických přípravků (emulgátor, odhořčovač jater, stabilizátor barvy a trvanlivosti) na výrobu játrového cibulového salámu;
- směs umožňuje výrobu velice chutného a zároveň ekonomicky zajímavého hrubšího druhu játrového salámu;
- dávkování: do 25 g/1 kg díla;

Na začátek stránky

7. Speciální koření do pečených masných výrobků a mletých mas

SMĚS NA VÝROBU HAMBURGERU A MLETÝCH MAS "THÜRINGER MEET UND HAMBURGER HACKSTEAK"
- pro výrobu měkkých, sekaných a pečených masných výrobků nabízíme kořeninové směsi, případně kombinace koření s přírodními extrakty;
- dávkování: do 4 - 5 g/1 kg díla;

AKTIV BAYERISCHER BACKLEBERÄS
- směs na výrobu masových bochníků, sekaných a měkkých masných výrobků různých druhů, směs k výrobě bavorské sekané;
- dávkování: do 4 - 5 g/1 kg díla;

Na začátek stránky

8. Speciální koření do grilovacích klobás

BRETZENHEIMER BRATWURST
- směs koření k přípravě klobás k opékání a grilování s převažující chutí česneku a zeleného pepře;
- dávkování: do 4 - 5 g/1 kg díla;

Na začátek stránky

9. Speciální koření do tepelně neopracovaných trvanlivých masných výrobků a výrobků typu métský a čajový salám

BESSAVIT HT CHORIZZO
- směs koření fyzikálně zbavená zárodků a cukernatých látek určená k výrobě rychlezrajících klobás, a to ve spojení se SK Bessastart;
- dávkování: 10 - 15 g/1 kg díla;

BESSAVIT HIGHTEC ZWIEBELMETTWURST
- směs zárodků zbarveného koření (fyzikálně) s cukernatými složkami;
- slouží ve spojení se SK Bessastart k výrobě métských salámů;
- zpracování bessavitu ve spojení se SK zabezpečuje bezpečný a usměrněný průběh zrání;
- směs se používá i k výrobě rychlezrajících tyčinek, resp. klobás Pfefferling;
- dávkování: 10 g/1 kg díla;

PUSSTARELLA
- směs koření a cukernatých látek určená k výrobě klobás v hov. kroužkovém, vepř., resp. užším klihovém střevu;
- používá se v kombinaci se startovací kulturou Bessastart;
- směs slouží k výrobě klobás na maďarský způsob;
- dávkování: do 10 - 15 g/1 kg díla;

Na začátek stránky

10. Kulinářské směsi koření

GRILL UND BRATEN GEWÜRZSALZ
- universální dekorační kulinářská kořeninová směs s kapslovitou solí, vhodná na ochucování všech druhů grilovaných, pečených, fritovaných mas, hranolků a pomfritů;
- dávkování: podle chuti;

BRATHENDL GEWÜRZSALZ
- směs koření určená k tepelné úpravě drůbeže (pečení, grilování);
- obsahuje sůl;
- dávkování: podle chuti;

PIZZA KRÄUTERMISCHUNG - PIZZA BYLINKY
- kompletní směs koření k přípravě pravé italské pizzy;
- je možné použít i jako dekorační koření a koření do vložky (pizza sekaná, pizza salám, atd.);
- neobsahuje sůl;
- dávkování: podle chuti;

POMMESFRITES UND BRATKARTOFFEL GEWÜRZSALZ - KOŘENÍ NA HRANOLKY A CHIPSY
- směs koření a soli sloužící k přípravě opékaných brambor a hranolků;
- dávkování: podle chuti;

GULASCH GEWÜRZSALZ
- směs koření a soli k přípravě vynikajícího maďarského guláše;
- dávkování: podle chuti;

BARBECUE
- speciální směs koření k přípravě vepřových i hovězích steaků a přírodních mas;
- dávkování: podle chuti;

PFEFFERISAN
- kořenicí přípravek s hrubě a jemně mletým zeleným pepřem, je určený pro výrazné kořenění – užívá se všude tam, kde se používá zelený pepř;
- dávkování: podle chuti;

GOURMENT WÜRZER
- koření gurmánů - směs různých druhů kořenicích látek, aromat a soli vhodná k dochucování všech masitých pokrmů, omáček, polévek, salátů, hotových jídel všech druhů, ryb a mořských živočichů - zaručuje rovnoměrnou a vyrovnanou chuť, zesiluje přirozenou chuť pokrmů;
- dávkování: podle chuti;

FEINKOST GEWÜRZSALZ
- lahůdková kořenicí sůl - koření rychle a pikantně všechna masová jídla jako řízky, kotletky, roštěnou, steaky, játra, rolády, studené pečeně, pečeně na rožni, sekanou, játrové knedlíčky, karbanátky, tatarské bifteky, guláše, ragů, divočinu atd.;
- dávkování: dle chuti;

ZITRONEN - PFEFFER
- kořenicí sůl s příchutí citrónu a zadržovačem šťávy vhodná na kořenění všech druhů bílého masa a ryb;
- dávkování: 10 – 15 g na 1 kg masa;

Na začátek stránky

Zpět