D 3290 CARAGEENAN
- je vodu zadržující želírovací činidlo, které obsahuje karagenany standardizované hydrokoloidy;
- dobře se rozpouští ve vodném roztoku, a to i za studena. Je proto zvlášť vhodný pro použití v nastřikovacích lácích, ale i při běžném použití přidáním do míchačky, resp. kutru, a to případně i ve spojení s dalšími přísadami včetně sojových proteinů.
- vyznačuje se optimální reaktivitou s masovými proteiny. Ve výrobku vytváří spojení mezi masovou šťávou, přidanou vodou a masovými vlákny. I při nízkém dávkování vytváří při výrobě masných výrobků pevný gel bez efektu vzniku synereze a plastického efektu krájeného masa, způsobených nesprávným výběrem karagenanů a koloidů.
- kromě stabilizace kvality masných výrobků slouží jako přípravek podstatně přispívající k hospodárnosti výroby a úspoře masa. Umožňuje výrobu masných výrobků s omezeným použitím fosfátů, případně bez fosfátů.

Specifikace:
Složení - zahušťovadlo karagenan E407, maltodextrin, chlorid draselný, zahušťovadlo E425i.
Zrnitost - 95 % prodeje při síťové analýze síťovým standardem VS 140 ok/cm2.
Vlhkost - méně než 12 %.
Kyselost - vodní 1 % roztok pH 7,5 – 9.
Pevnost gelu - v 1,5 % roztoku s fosfáty a dusitanovou solicí směsí po zahřátí na 75 °C a ochlazení na 25 °C: 350 – 600 g (měřeno penetrometrem).

Použití:
- příprava šunek, uzených mas, specialit, vložek pro různé druhy masných výrobků (až do nástřiku 80 %), kulinářská upravená masa;
- příprava paštik s vyšším obsahem přidané vody a případně i s vyšším obsahem přidaného tuku;
- výroba běžných druhů masných výrobků s vyšším obsahem přidané vody;
- studené omáčky;

Dávkování:
- zpravidla 1 - 3 g/1 kg díla (resp. masa, tuku, přísad a vody) přidáním do nastřikovacího láku, resp. přímo do díla při výrobě výrobků z mletého masa a drobnějších kousků masa;

Balení: 25 kg vícevrstvé papírové pytle.

KARAGENANY PRO SPECIÁLNÍ VÝŽIVU - PET FOOD
- nový hydrokoloid vytvářející silný gel 1 : 50, velmi dobře snáší sterilační teploty;

ALKEMIR 305
- speciální zahušťovací přípravek do sekaných masných výrobků, polotovarů a paštik s výrazným zahušťujícím účinkem a emulgačními vlastnostmi
- vhodný pro výrobu ekonomických receptur
- vhodný pro zpevnění výrobku a zlepšení textury
- zabraňuje technologickým ztrátám vody při tepelném opracování a uvolňování vody po tepelném opracování

Dávkování: 1,0 – 3,5 g/kg výrobku

STABIL PRO 23 – NOVINKA
STABIL PRO GX – NOVINKA

- pro výbornou emulgaci masných výrobků a paštik
- výrobek na bázi hydrokoloidů, xantanu, LBG a karagenanů, zajišťující vysokou ekonomiku práce a zkvalitnění konečného masného produktu po vzhledové stránce i po stránce soudržnosti díla

Dávkování: 1,0 – 3,0 g/kg výrobku

Zpět