Hořčice (Sinapis alba)

Hořčice

Hořčice bílá je jednoletá rostlina z čeledi brukvovitých.
Jako koření se užívají plody čerstvé a sušené, drcené i mleté.
Hořčice pochází z oblasti Středozemního moře. Dnes se pěstuje po celé Evropě.
Všechny druhy semen hořčice (bílá, černá, sareptská) způsobují lepší trávení a látkovou výměnu. Pomáhají regulovat hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Stimulují činnost srdce, odstraňují únavu.

Užití v kuchyni

Hořčice je kořením snad všech kuchyní světa ve všech formách. Celou hořčici používáme k nakládání zeleniny (hub, okurek). Koření ostré polévky a omáčky, hodí se k rybám a vaječným pokrmům.

A B C Č E F H CH J K L M N O P R S Š T V Z

TOPlist